soy_teriyaki

Na úterý 16. října jsme proVás připravily další kulinářské zastavení – tentokrát u asijských specialit.

A na co se můžete těšit?

 

Polévka pekingská – masový vývar s hrubě mletým vepřovým masem, žampiony a zelím. Doplněno rozšlehaným vejcem a ozdobeno čerstvým pórkem.

 

I. Vepřová játra s mandlemi – vepřová játra nakrájená na tenké plátky, prudce opečená spolu se zeleninou (pórek, jemně nakrájená cibule, kapie a česnek), žampiony a praženými mandlemi. Podáváme s rýžovými nudlemi přelitými zálivkou ze sojové omáčky a masového vývaru.

II. Kuřecí maso Teriyaki – směs marinovaných kuřecích prsíček a zeleniny ochucená medem a zázvorem. Podáváme s jasmínovou rýží.

III. Kuřecí chop – suey – kuřecí prsa se žampiony, pórkem, paprikou a fazolemi. Podáváme s pečivem.


Přejeme dobrou chuť!